12:02 - Yabancılara konut satışında rekor!
15:11 - Elektrikli süpürge devi otomobil üretecek!
14:15 - TÜRGEV’in sunucuları hacklendi!
12:59 - Twitter’da devrim gibi yenilik!
13:02 - Kaybolan Honor modelini bulana ödül!
11:23 - Uzun zamandır beklenen Samsung Galaxy A8 güncellemesi geldi
15:06 - YSK’dan flaş KHK’lı seçmen kararı!
15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olan Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin hazırlanan iddianame tamamlanarak mahkemeye gönderildi. İddianamede içerisinde bir orgeneralin de bulunduğu 45 asker için 303’e kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlere ilişkin hazırlanan iddianamenin tamamlanarak mahkemeye gönderildiğini açıkladı. İddianamede, terör örgütünün 45 yöneticisi için 303’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin iddianamede, bir orgeneral, altı tümgeneral, 18 tuğgeneral, 22 albay, 26 yarbay, 33 binbaşı, 56 yüzbaşı, 62 üsteğmen, 115 teğmen, 131 astsubay ve bir uzman çavuş olmak üzere toplam 481 şüphelinin bulunduğunu açıkladı.
SİVİL KANADIN 1 NUMARASI FETHULLAH GÜLEN, ASKERİNKİ AKIN ÖZTÜRK
Kocaman, 6 şüphelinin sivil yönetici, 4 kişinin de sivil şüpheli olduğu iddianamenin bir numaralı şüphelisinin terörist başı Fetullah Gülen, iki numaralı şüphelisinin Adil Öksüz, üç numaralı şüphelisinin ise Kemal Batmaz olduğunu vurguladı.
İddianamede asker kanadının 1 numarası Akın Öztürk
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞİKAYETÇİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 570 klasörden oluşan, 4 bin 658 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakanlık, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM’nin bombalanmasında mağdur olan milletvekillerinin şikayetçi olarak yer aldığını ifade etti.
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, iddianamenin, TBMM’nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparkın, Özel Harekat Daire Başkanlığının, TÜRKSAT’ın ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün bombalanması olayları ile Akıncı Üssü ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı’ndaki darbeye teşebbüs eyleminin yönetilmesini kapsadığını ifade etti.
DARBE KARŞITI KOMUTANLARIN KAÇIRILMASI
Darbe girişimine ilişkin Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin iddianamede; Kayseri, Diyarbakır, Adana İncirlik’ten kalkan uçaklar ile İstanbul SAT Komutanlığı’ndan gelen darbecilerin Akıncı Üssü’ndeki eylemlere katılması ve Konya MAK timinin İstanbul’daki darbe karşıtı komutanları Akıncı Üssü’ne kaçırması olayları da yer alıyor.
İddianame ayrıca, Genelkurmay, Hava, Kara, Deniz Kuvvetleri komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, İnsani Yardım Tugayı, Özel Kuvvetler Komutanlığı, MEBS Komutanlığı ve diğer askeri birliklerden, darbenin yönetim merkezi Akıncı Üssüne gelerek darbeye teşebbüs eylemlerine iştirak edilmesi de yer alıyor.
İKİ PİLOT ERDOĞAN’IN UÇAĞINI TAKİPLE GÖREVLENDİRİLDİ
İddianameye göre, darbeye teşebbüs faaliyeti sırasında 25 pilot F-16 uçağı kullandı. Bunlardan 11’i bombalama faaliyetlerini gerçekleştirdi, diğer pilotlardan ikisi İstanbul üzerinde alçak uçuş yaparken iki F-16 pilotu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağını takiple görevlendirildi. Diğer 10 F-16 pilotu da Ankara üzerinde alçak uçuş yaptı.
ADİL ÖKSÜZ, BYLOCK KULLANICISI
İki numaralı şüpheli Adil Öksüz’ün HTS kayıtlarından, 19 Ağustos 2014’te ByLock programını yüklediği ve kullandığının ortaya çıktığı vurgulandı.
Öksüz’ün FETÖ/PDY mensuplarınca örgüt iletişimi amacıyla oluşturulan ByLock yazılımını kullandığı, şüphelinin eşi Aynur Öksüz, kardeşi Mehmet Öksüz ve kayınbiraderi Ali Sami Yıldırım’ın da ByLock kullanıcısı olduklarının anlaşıldığı ifade edildi.
ABD BAŞKONSOLOSLUĞUNDAN ADİL ÖKSÜZ ARANDI!
İddianamede, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz’ün HTS kayıtlarından, 21 Temmuz 2016 saat 10.22’de ABD Başkonsolosluğu’ndan arandığı, Öksüz’ün telefona yanıt vermediği, görüşmenin yapılamadığının belirlendiği vurgulandı.
SON SİNYAL SAKARYA’DAN ALINMIŞ
İddianameye göre, iki numaralı şüpheli Adil Öksüz’ün HTS kayıtlarından, 18 Temmuz 2016’da saat 08.01’de Esenboğa Havalimanındaki, saat 09.27’de ise Sabiha Gökçen Havalimanındaki baz istasyonundan hizmet aldığı belirlendi. Öksüz, aynı gün saat 11.10 ve 22.48’de İstanbul Üsküdar, saat 23.47’de İstanbul Atatürk Mahallesi’nde baz hizmeti aldıktan sonra ertesi gün 19 Temmuz’da saat 12.43’te Sakarya Akyazı’daki baz istasyonunu kullandığına da yer verildi.